بلاگ

6 خاصیت جادویی آویشن

آیا می‌دانستید که آویشن نه‌تنها یک گیاه محبوب در آشپزی است، بلکه فواید سلامتی شگفت‌انگیزی نیز دارد؟

 

در درمان آکنه، تنظیم مخاط، مبارزه با عفونت‌ها و غیره مؤثر است؛ پس دفعه بعد که با آویشن آشپزی می‌کنید، به یاد داشته باشید که نه‌تنها خوشمزه است، بلکه برای شما نیز مفید است!

 

دامنه استفاده آویشن چشمگیر است. طبق یک مطالعه در سال 2014 مشخص شد آویشن یک گیاه دارویی با بیش از 400 زیرگونه مختلف و متنوع است.

 

تاریخچه آویشن

آویشن تاریخچه‌ای غنی دارد که به دوران مصر باستان بازمی‌گردد، جایی که در روش‌های مومیایی کردن آن‌ها برای حفظ و مومیایی مردگان استفاده می‌شد. یونانی‌ها نیز ارزش آویشن را می‌دانستند و از آن به‌عنوان بخور برای تصفیه معابد و خانه‌های خود استفاده می‌کردند.

 

با گذشت زمان، آویشن برای مصارف دارویی مختلف مورداستفاده قرارگرفته و حتی در آشپزی نیز اهمیت پیداکرده است و طعم و عطر بی‌نظیر آن در بسیاری از غذاها استفاده می‌شود.

 

فواید

آویشن گیاهی پرطرفدار است که به دلیل طعم و عطر منحصربه‌فردش در غذاهای آشپزی کاربرد فراوانی دارد. بااین‌حال، آویشن نه‌تنها یک افزودنی خوش‌طعم به ظروف است، بلکه فواید دارویی متعددی نیز دارد.

 

مشخص‌شده است که آویشن در درمان بیماری‌های مختلف مؤثر است. برخی از مزایای کلیدی آویشن عبارت‌اند از توانایی آن در مبارزه با آکنه، کاهش فشارخون، کاهش سرفه، تقویت ایمنی، ضدعفونی کردن، دفع آفات، ارائه رایحه‌درمانی، تقویت خلق‌وخو و جلوگیری از عفونت‌های باکتریایی. علاوه بر این، آویشن نتایج امیدوارکننده‌ای در درمان عفونت‌های مخمری نشان داده است و حتی ممکن است خواص ضد سرطانی خاصی داشته باشد.

درمان آکنه

اگر با آکنه دست‌وپنجه نرم کرده‌اید و هیچ راه‌حل مؤثری با داروهای بدون نسخه پیدا نکرده‌اید، ممکن است علاقه‌مند به امتحان آویشن باشید.

 

این گیاه دارای خواص ضد باکتریایی است که به‌طور بالقوه می‌تواند به مبارزه با آکنه کمک کند. وقتی آویشن برای مدتی در الکل خیسانده شود، محلولی به نام تنتور ایجاد می‌کند.

 

مطالعه‌ای در سال 2010 نشان داد که اسانس آویشن می‌تواند با باکتری P. acnes که تصور می‌شود مسئول ایجاد آکنه است، مبارزه کند.

 

بااین‌حال، هنوز مشخص نیست که آیا روغن آویشن می‌تواند جوش‌ها را کاهش دهد یا خیر.

 

درمان فشارخون

Thymus linearis Benth. نوعی آویشن است که در ایران، پاکستان و افغانستان می‌روید.

 

بر اساس مطالعه‌ای که در سال 2014 انجام شد، عصاره این آویشن توانست ضربان قلب و سطح کلسترول را در موش‌های مبتلا به فشارخون به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد.

 

بااین‌حال، برای تأیید این اثرات، مطالعات بیشتری بر روی انسان موردنیاز است.

 

درمان سرفه و سرماخوردگی

اسانس آویشن که از برگ‌های گیاه آویشن استخراج می‌شود، یک درمان طبیعی برای سرفه است.

 

مطالعه‌ای که در سال 2006 انجام شد نشان داد که ترکیبی از آویشن و برگ پیچک در کاهش سرفه و سایر علائم برونشیت حاد مؤثر است.

 

مطالعه دیگری در سال 2018 نشان داد که مخلوطی از عصاره آویشن و پامچال دارای خواص ضدالتهابی است و می‌تواند به کاهش تولید مخاط در حیوانات کمک کند.

 

بنابراین، دفعه بعد که دچار سرفه یا گلودرد شدید، سعی کنید کمی چای آویشن بنوشید.

 

منبع ویتامین‌ها

دریافت همه ویتامین‌های موردنیاز بدن در هرروز ممکن است دشوار باشد.

 

طبق گزارش وزارت کشاورزی ایالات‌متحده (USDA) خوشبختانه آویشن منبع خوبی از مواد مغذی است مانند:

 

ویتامین A

ویتامین سی

فلز مس

فیبر

آهن

منگنز

بااین‌حال، برای به دست آوردن این مواد مغذی مصرف بیش‌ازحد آویشن موردنیاز است.

 

به‌عنوان‌مثال، یک قاشق چای‌خوری آویشن تنها 1.28 میلی‌گرم ویتامین C را فراهم می‌کند که طبق سازمان غذا و دارو (FDA) تنها 1٪ از مصرف توصیه‌شده روزانه است.

 

عطرسازی و رایحه درمانی

محصولات ارگانیک و طبیعی مراقبت از پوست که حاوی آویشن هستند به‌طور فزاینده‌ای در فروشگاه‌ها در دسترس هستند.

 

آویشن یک عنصر محبوب در دئودورانت های طبیعی است و اغلب در مخلوط‌های پات پوری استفاده می‌شود.

 

اسانس آویشن را می‌توان در یک پخش‌کننده رایحه‌درمانی استفاده کرد تا به‌طور بالقوه اثرات بهبود خلق‌وخوی آن را تجربه کند، اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است.

 

ضدعفونی کردن

کپک یک آلاینده رایج هوا است که در صورت عدم کنترل می‌تواند برای سلامتی مضر باشد. اگر در خانه خود کپک کشف کردید، مهم است که برای از بین بردن آن اقدام کنید. روغن آویشن ممکن است یک راه‌حل بالقوه باشد.

 

مطالعه‌ای که در سال 2017 انجام شد نشان داد که روغن آویشن ممکن است در کنترل پوسیدگی کپک خاکستری در میوه گواوا مؤثر باشد. این نشان می‌دهد که روغن آویشن ممکن است در درمان کپک در خانه نیز مؤثر باشد.

 

بااین‌حال، توجه به این نکته مهم است که اگر قالب گسترده است، بهتر است از یک متخصص برای برداشتن آن استفاده کنید.

 

مطالعه قدیمی‌تری که در سال 2007 انجام شد نیز نشان می‌دهد که روغن آویشن می‌تواند به‌عنوان یک ضدعفونی‌کننده در خانه‌هایی که غلظت کم کپک وجود دارد استفاده شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *